bedrijvengidsen seo
Isabel Lauwen
05/21/2021
3 min
0

Gratis online bedrijvengidsen

05/21/2021
3 min
0

Online bedrijvengidsen zijn een geweldig middel om de lokale vindbaarheid van jouw bedrijfswebsite in de zoekmachines te verbeteren! Staat je website hoog in de lokale zoekresultaten van Google? Dan zal dit zorgen voor extra bezoekers naar je website! De bezoekers die op je website komen via de lokale zoekresultaten zijn zeer waardevol. Het zijn immers mensen in jouw regio die specifiek op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Door jouw website aan te melden bij (gratis) online bedrijvengidsen werk je aan aan betere vindbaarheid van jouw bedrijfswebsite. Onderaan dit artikel vind je links naar 30 online bedrijvengidsen waar je gratis jouw bedrijf kunt aanmelden.

Meld je bedrijfswebsite aan bij online bedrijvengidsen

Bij een lokale online bedrijvengids kun je gratis of tegen betaling je website aanmelden. Interessant vanuit het oogpunt van zoekmachine optimalisatie is dat je ook de link naar de website van je bedrijf op zo’n bedrijvengids kunt plaatsen.

Door bedrijvengidsen kom je hoog in google maps

Staat jouw website vermeld in een bekende lokale bedrijvengids? Dan profiteer je ook nog eens van bezoekers van die bedrijvengids die via die weg jouw bedrijfswebsite vinden.

Verhuis je met je bedrijf naar een andere stad of regio? Let er dan goed op dat je de vermeldingen in de online bedrijvengidsen aanpast naar je nieuwe adres! Het is dan ook aan te raden om zelf goed bij te houden waar je je website hebt aangemeld zodat je die gegevens bij een verhuizing makkelijk kunt aanpassen.

Bedrijvengidsen zijn onderdeel van een gevarieerd linkprofiel

Een link van een andere gerelateerde website zorgt ervoor dat jouw website beter wordt gewaardeerd door de zoekmachines. Door het verkrijgen van links van andere gerelateerde websites zal jouw website gaan stijgen in de zoekresultaten.

Hoewel een link van een pagina die gaat over jouw type producten of diensten veel meer waard is, is het zeker de moeite waard je website ook aan te melden bij een aantal online bedrijvengidsen. Hierdoor bouw je meer links op en werk je aan een gevarieerd en natuurlijk linkprofiel voor je website. Een bedrijvengids gericht op jouw branche is over het algemeen wel waardevoller dan een link van een algemene bedrijvengids.

Pas op dat je het niet overdrijft! Het aantal vermeldingen in bedrijvengidsen moet wel in verhouding staan tot je overige links. Dus niet 70% links van directories en slechts 30% van overige websites. Een eenzijdig linkprofiel met enkel makkelijk verkregen links zoals die van bedrijvengidsen, zal je posities in de zoekmachines meer kwaad dan goed doen!

Een gevarieerd linkprofiel bestaat naast bedrijvengidsen uit links van gerelateerde blogs of websites, social media links, startpagina’s, berichten op fora etc.

30 gratis Nederlandse bedrijvengidsen

Ik heb een aantal links voor je verzameld van Nederlandse bedrijvengidsen waar je jouw bedrijfswebsite gratis kunt aanmelden. Soms is een wederlink verplicht. Plaats je een link terug, dan heeft de link van de bedrijvengids in principe wel minder waarde dan wanneer het een eenzijdige link is. Het aanmelden bij deze bedrijvengidsen kost wel wat tijd. Je dient vaak een volledig bedrijfsprofiel in te vullen met een stukje wervende tekst over je bedrijf, logo’s, foto’s en je contactgegevens. Probeer te variëren in je beschrijvingen zodat niet in elke bedrijfsgids exact dezelfde tekst staat. Plaats de bedrijvengids links niet allemaal in 1 dag, maar spreid dit over een langere periode uit.

Werk gelijktijdig aan het verkrijgen van andere soorten relevante links! Maak waardevolle content voor je doelgroep.

Google Mijn Bedrijf
Facebook bedrijfspagina
Places
De telefoongids
AllebedrijveninNederland
Alleadressen
Opendi
Drimble
Yalwa
Openingstijden.nl
FBG
Yelp
Kompass
Online-Bedrijvengids.nl
MKB bedrijvengids
Cylex Bedrijvengids Nederland
Europages
Offerti
Alle Bedrijven Online
Infobel
Listable
Zoomla
Hotfrog Nederland
Mijn ZZP
Tuugo
Uw-adres
Bedrijvenblad
Locanto
NederlandinBedrijf
Online zakengids
Wie Levert
Bedrijfstelefoongids

Voor veel branches zijn er ook specifieke online directories te vinden. Zoek naar bedrijvengidsen in jouw branche en bekijk de mogelijkheden voor een vermelding. Let op: veel branche specifieke bedrijfsgidsen zijn niet gratis! Ze zijn ook niet allemaal van even goede kwaliteit. Denk dus goed na voordat je betaalt voor een bedrijfspresentatie inclusief een link naar je bedrijfswebsite in een bedrijvengids!

Linkbuilding en SEO uitbesteden?

Naast de links in bedrijvengidsen is het goed om ook te zorgen voor andere relevante backlinks naar je website. Wanneer je je SEO uitbesteedt aan ISA online marketing, kan het werken aan een goed en gevarieerd linkprofiel onderdeel zijn van de SEO strategie.

Wil je hierover meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zorgen voor hogere posities van jouw bedrijfswebsite in de landelijke en lokale zoekresultaten!

Reacties